Van bad naar inloopdouche

Een inloopdouche in 2 à 3 dagen geplaatst met een minimum aan breekwerken? Ja, het is mogelijk...

Hoe gaan we te werk?


U bent slecht ter been en het bad in stappen vormt een probleem. Of het bad wordt niet meer gebruikt en u wilt gewoon een inloopdouche. Verscheidene redenen om een bad te vervangen.

Een volledige renovatie van uw badkamer is een zeer grote kost en misschien wilt u geen 2 weken zonder badkamer zitten. Wij vervangen uw bad door een ruime douche of inloopdouche in enkele dagen en met een minimum aan breekwerken.

Het bad wordt verwijderd en op dezelfde plaats, in een hoek of van muur tot muur, plaatsen wij een douchetub, mogelijk op maat gemaakt. Deze zijn tegenwoordig in alle soorten materialen, kleuren en soorten afwerking te verkrijgen. De muren worden bekleed met panelen, op maat gemaakt, en bevestigd bovenop de bestaande muren. Daarom moeten deze niet afgebroken worden en is het breekwerk en overlast van stof beperkt.

De bekleding van de muur kiest u uiteraard zelf en wordt vaak gekozen in hetzelfde materiaal als de douchetub. Dit om één geheel te vormen.

Volgende materialen zijn beschikbaar:


Acryl

Keuze uit de standaard glanzend wit maar tegenwoordig zeer populair in mat wit of kleur. Eveneens ook de douchetub te verkrijgen in dezelfde kleur en afwerking.

Composiet

Composiet douchetubs zijn vele malen sterker dan acryl en vandaag de dag de standaard. Veelal bestaand uit een mengsel van polyesterhars en natuursteen maar er zijn ook andere composietmaterialen. Een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. De douchetubs in composiet zijn 25 - 30 mm volle massa. Zeer sterk dus , vormvast en uitermate geschikt voor een plaatsing met geringe opstaphoogte.
Evens als de douchetub zelf , zijn ook de wandpanelen in hetzelfde materiaal verkrijgbaar in alle kleuren. Waarbij acryl altijd een gladde afwerking heeft kan composiet ook verkregen worden met een leisteenstructuur.

Dunne tegels van Kerlite of Rex

De muren kunnen ook afgewerkt worden dmv het 'tegel op tegel' principe. Evenals de voorgaande panelen kunnen zeer dunne tegels van 3 t/m 6 mm dikte geplaatst worden bovenop de oude muur of tegels.
Kerlite van Cotto D'este zijn de meeste bekende dunne tegels en bieden een gamma aan van meer dan honderd verschillende kleuren en varianten. Van een standaard klein formaat tegel tot een volledige plaat van 3 x 1 meter.
Dit biedt natuurlijk de mogelijkheid zonder voegen te werken. Kerlite tegels zijn verkrijgbaar in 3 of 5 mm dikte. Een zeer fijne afwerking gegarandeerd!
Tegelformaten van Kerlite tegels, afhankelijk van de serie:
100x100 / 50x100 / 100x300 / 50x50 / 100x250 / 20x150

Rex tegels zijn verkrijgbaar in in een dikte van 6 mm en andere kleuren en formaten dan de Kerlite. Plaatsing en afwerking op het zelfde principe maar sinds kort een fijne uitbreiding van het aan te bieden gamma.
Tegelformaten Rex tegels, afhankelijk van de serie:
120x120 / 120x240 / 120x280 / 60x120 / 160x160 / 160x320 / 80x80 / 60x240 / 26.5x240

Website Rex tegels

Meer info op de website van Rex tegels: Website Rex tegels

Ook op uw oude vloer

Het voordeel van tegel op tegel met bijvoorbeeld een Kerlite tegel van maar 3 mm dik kan ook toegepast worden op uw vloer. Moet de vloer aangepast worden en u heeft geen originele vloertegels meer op overschot, of u wilt een andere vloer zonder breekwerken?
We plaatsen de Kerlite gewoon op de oude vloer! De dikte van de tegel inclusief de tegellijm zal ongeveer 5 a 6 mm zijn. Indien nodig zullen we de deur inkorten en heeft u binnen 2 dagen een nieuwe vloer zonder breekwerken, stof of rekening te houden met een droogtijd van een chapevloer.

Alternatieve keuzes
U bent uiteraard niet gebonden aan enkel de bovenstaande opties. Qua douchevloer kan er, mits technisch haalbaar, ook geopteerd worden voor een douchegoot waarbij de douchevloer wordt betegeld.
Qua materialen voor een douchetub bestaat er ook nog de keuze uit plaatstaal en natuursteen.
Ook de afwerking van de muren bent u niet verplicht in hetzelfde materiaal te voorzien als de douchetub zelf. Wenst u liever een natuurstenen douchetub met een bijpassende traditionele tegel van 30x60 cm, alle combinaties zijn mogelijk.

Onze realisaties
Badkamers Keustermans - van bad naar inloopdouche
Badkamers Keustermans  - van bad naar inloopdouche
Badkamers Keustermans - van bad naar inloopdouche
Badkamers Keustermans  - van bad naar inloopdouche

Vul ons contactformulier in voor een vrijblijvende offerte. U zal zeer snel gecontacteerd worden voor een afspraak ter plaatse om de mogelijkheden te bespreken!

Offcanvas Menu